Бронзов медал за Васил Павлов от Мак Доналд на Балканиадата по карате
Бронзов медал за Васил Павлов от Мак Доналд на Балканиадата по карате / netinfo

Васил Павлов от кюстендилския карате клуб “Мак Доналд” завоюва бронзов медал на Балканското първенство в Херцог Нови, Черна гора. Състезателят на треньора Диляна Владимирова се класира трети в дисциплина кумите, при родените 1999 г. Той изигра 5 срещи като в първата спечели срещу представител на Турция, с резултат 2:0. Губи втора среща от представител на Босна и Херцеговина, с резултат 6:7. На репешажите за трето място Васил Павлов победи представител на Сърбия с 4:0 и втория състезател на Босна и Херцеговина с 3:0. В дисциплина ката кюстендилецът се класира на 7-мо място.

Калоян Средов игра в дисциплина кумите, при родени 1998 г. като загуби в първа среща от представител на Турция с 0:2. Анна Костадинова за първи път влиза в състава на Националния отбор и участва на състезание от такъв висок ранг. В дисциплина кумите, Анна игра с представителка на Сърбия. Срещата завърши с равен резултат 0:0 и тя загуби след съдийско решение. В дисциплина ката, Анна загуби в първата среща срещу състезател от Кипър и нямаше възможността да бъде изтеглена,за да продължи в надпреварата, информира треньорът Диляна Владимирова.

 

“Много съм доволна от представянето на нашите състезатели. Конкуренцията беше наистина силна, но въпреки това българският отбор не отстъпи по нищо пред другите страни. Показахме борбен дух и желание за победа. България завоюва общо 12 медала, от които 3 златни, а 2 медала са на мъже и жени. През следващите седмици ни предстоят още няколко състезания - Републиканско първенство за старша възраст и младежи в Плевен, турнир "Златен Пояс" в Чачак, Сърбия, Републиканско първенство за деца и младша възраст в Сливен и още няколко турнира в Турция и Сърбия”, коментира Диляна Владимирова.

На Балканиадата участвуваха 918 каратеки, от всичките 13 държави, членки на Балканската Карате Федерация.