Тодор Настев от Дарис
Тодор Настев от Дарис / КК Дарис
Българският национален отбор спечели 1 златен, 3 сребърни и 4 бронзови медала и се нареди на 7 място в комплексното класиране по медали на Балканско първенство по Олимпийско карате  за кадети, джуниори и U21 в Дубровник, Хърватия. “От КК "ДАРИС" участва Тодор Настев- кадети-57кг.- кумите и постигна страхотен успех, като спечели бронзов медал, след 5 изиграни срещи. В първи кръг Тодор победи македонец с 5:0, във втория хърватин с 1:0, в третия кръг косовар с 1:0 и в полуфинала загуби от черногорец с 1:0, след лошо съдийство. В спора за бронзовия медал победи косовар с 4:0. В неговата категория участваха 34 състезателя”, коментира селекционерът на националните отбори Борислав Иванов.

Тодор Настев и Борислав Иванов
КК Дарис
 

На това балканско първенство участваха 843 състезатели от 12 държави. България беше представена от 26 състезатели във всички възрасти.

”В отборната дисциплина кумите при кадетите, Българският отбор загуби от Кипър, като Тодор си спечели своята среща с 2:0. Много добро представяне на нашият състезател, много съм доволен от показаната игра и спечеления медал, който дава заявка за следващи по-големи успехи”, допълни Борислав Иванов- един от треньорите на националния отбор на това Балканско първенство.
Следващото състезание на което състезателите от КК"ДАРИС"- Тодор Настев, Мира Генчева и Александър Стефанов  ще участват е Световната Младежка Лига във Венеция- Италия- 14/16.12.2018г.
КК Дарис