Бронз за Евелина Николова от Дейвид Шулц
Бронз за Евелина Николова от Дейвид Шулц / БФБ

Спортист №1 на Кюстендил за 2011 година, Евелина Николова спечели един от двата медала за националния отбор на България- жени от Мемориал „Дейвид Шулц" в САЩ. Николова завоюва бронзовото отличие в категория до 55 кг., като тушира за 4,49 мин мексиканката Алма Еското. Това бе втора победа над съперничката й в рамките на турнира. Двете се срещнаха и в първия кръг, като българката спечели с технически туш- 10:2.

Бронз за Евелина Николова от "Дейвид Шулц"
netinfo

Преди да стигне до малкия финал, Евелина Николова излезе още два пъти на тепиха - загуба в третата минута от Сара Хилдебранд (САЩ), след което тушира за 1,37 мин друга американка - Росмари Флорес, информира сайтът на БФБ.

Със сребро се окичи Мими Христова ( 58 кг) , трета от Евро 2014. На финала тя отстъпи пред представителката на домакините Али Рагас с технически туш 0:10. Преди това Христова тушира Грифин (САЩ) за 2,30 мин. и победи Кейси Кампел (САЩ) с 4:1.

Световната шампионка за девойки от 2013-та Елица Янкова (48 кг) остана четвърта.
Четвърто място и за Джанан Манолова (63 кг), трета от Евро 2014. Националките са водени от Петър Касабов, помощник треньор на представителния ни тим за жени и старши треньор на девойките.

Бронз за Евелина Николова от "Дейвид Шулц"
netinfo

Така българските борци приключиха с общо 8 медала от "Дейвид Шулц"- 3 от тях бяха спечелени от носители на приза „Спортист №1 на Кюстендил", в анкетата на Дарик радио и община Кюстендил. Александър Костадинов заслужи сребърен медал, а Владислав Методиев- бронзов.