Даниел Александров на ЕП
Даниел Александров на ЕП / БФБ
Дупничанинът Даниел Александров спечели бронзов медал за България от Европейското първенство в Каспийск, Русия. В схватка за бронза при 82-килограмовите на класическия стил, Александров победи Ласло Сабо (Унгария) с 3:2, след като губеше с 0:2. С това Александров повтори постижението си от Евро 2016. 

Мими Христова стигна до финал при 59-килограмовите, с което си осигури поне сребро. Срещата за титлата е днес.

Бронзът днес ще атакува и Спортист №1 на Кюстендил за 2011 г.- Евелина Николова (55 кг). Тя загуби в полуфиналите от Ирина Курачкина (Беларус), трета на Мондиал 2017, с 0:6.

Евелина Николова
БФБ
 

Двукратният носител на приза “Спортист №1 на Кюстендил”, Милослав Методиев бе спрян от грузинеца Якоби Каджая – 0:5 в битка за бронзовия медал,  в категория до 130 кг.
Турчинът Риза Каялп ликува с осма европейска титла, като на финала надделя над руснака Щур с 2:1. Милослав Методиев провежда голяма част от подготовката си с Каялп през последните 2 години.

Лагер в Турция
netinfo

Другият кюстендилец и актуален носител на приза “Спортист на Кюстендил 2017” не успя при дебюта си на ЕП за мъже, Августин Спасов (60 кг) загуби минимално в първия кръг от италианеца Сандрон с 4:5 точки.
 
Дарик- Кюстендил