Все още няма следа от Янек Миланов, който изчезна след среща с бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов. Вчера обаче, 27 дни след злополучната вечер на 31 юли, Васил Капланов, с прякор Каплата беше задържан. Тепърва ще става ясно каква мярка спрямо него ще наложи съдът и дали изобщо такава ще бъде наложена.

Къде е Янек: Версията на приятелите на мистериозно изчезналия мъж (ВИДЕО)

„Това е една дългоочаквана и много важна стъпка. Надявам се скоро да имаме нова информация и да разберем къде е Янек”, заяви братът на Янек – Марио пред NOVA.

Той казва, че през първата седмица след изчезването на Янек, свършената работа е почти никаква. Именно тази загуба на време през първите дни е причината разследването да е в задънена улица и работата на всички институции да се забави много, смята Марио.

ГДБОП задържа Каплата за изчезването на Янек от Дупница (ВИДЕО)

„В такива ситуации подобен начин на действие е крайно недопустим”.

Малко преди да изчезне, Янек разказва на брат си, че е обект на тормоз. „Сподели ми за продължаващи посегателства над жилището и автомобила му. Някой дори беше стрелял с въздушна пушка по прозореца му”, разказва братът.

Гешев се срещна с брата на мистериозно изчезналия Янек Миланов

Според Марио, Янек и Васил Капланов не са имали отношения помежду си. „По-скоро Капланов е решил, че трябва да се разправи с брат ми, защото преди време той е имал такива с жена му”.

„Брат ми беше сигурен, че заплахите идват от Капланов, защото той нямаше други врагове”, смята Марио.
NOVA