Ботев- Кюстендил в топ 6 на Фестивала за девойки
Ботев- Кюстендил в топ 6 на Фестивала за девойки / Личен архив

Футболният отбор на "Ботев"- Кюстендил / Лозно / се класира в първата шестица на Фестивала за девойки до 14 г., който се проведе в Казанлък. В надпреварата взеха участие 12-те отбора с най-добри резултати от всички 34 турнира, които бяха проведени през спортно-състезателната 2014/15 година, по програмата за развитие на женския футбол. Всички срещи се играха на стадион „Севтополис".
Съставите бяха разпределени в 4 групи по 3 тима, като всеки играеше срещу всеки. "Ботев"- Кюстендил попадна в една група с "Екомет 90"- Пловдив, от които загубиха в първи мач с 0:5 и "Светкавица"- Търговище, които победиха с 1:0, гол на Яна Йорданова.
За следващата фаза се класираха първите два отбора от всяка група, като вторите отбори участваха в срещите за разпределение на местата от 5 до 8, а победителите се класираха за полуфиналите.

"Ботев"- Кюстендил в топ 6 на Фестивала за девойки
netinfo

Кюстендилският отбор от девойки победи с 2:1 "Болярки"- Велико Търново, с попадения на Яна Йорданова и Румина Чивийска, която се разписа в последната минута на срещата. В пряк двубой за 5- 6 място, "Ботев" отстъпи с 0:3 на „ЛП Суперспорт" - София.
В битка за купата се изправиха отборите на НСА- София и „Гунди"- Плевен. Състезателките от Плевен повеждаха на три пъти в резултата през второто полувреме, а софиянки изравняваха, като крайното 3:3 бе оформено в последните секунди на редовното време. След последния съдийски сигнал се пристъпи към изпълнение на дузпи, като по- точни при тях бяха футболистките на НСА, които спечелиха Купата от Фестивала. Трето място за "Екомет 90"- Пловдив и 4- то за "Арена Запад"- Казанлък.

"Ботев"- Кюстендил в топ 6 на Фестивала за девойки
netinfo

"Доволна съм, от 12 отбора, ние сме в първата шестица. Но, направихме и реалната преценка- къде сме ние. Отбори като НСА, "Екомет 90", "Гунди" са много по напред от нас. Но, ние все пак работим за женския футбол в Кюстендил от по- малко от 1 година, от октомври 2014 г.", коментира за Дарик президентът на "Ботев" Мая Митрева.