Борислав Вучков спечели Коледното автошоу на пл. Велбъжд
Борислав Вучков спечели Коледното автошоу на пл. Велбъжд / Влади Владимиров

20 любители шофьори се включиха в Коледното автошоу на площад "Велбъжд" в Кюстендил. Най- бърз и точен в изпълнението на елементите от "Майсторското управление" бе кюстендилецът Борислав Вучков с "Хюндай Акцент". Втори се класира Владимир Сивийски от Дупница с "Пежо 106", а трети Марин Ледеров от Кюстендил с "Опел Астра".

Борислав Вучков спечели Коледното автошоу на пл. "Велбъжд"
netinfo

Организатор и водещ на състезанието бе председателят на картинг клуб "Кюстендил" Тошо Аначков, а наградите- купи и шампанско връчи началникът на отдел "Младежки дейности и спорт" в общината Мая Лехчанска. Състезанието откри зам.- кметът Виктор Янев.

Борислав Вучков спечели Коледното автошоу на пл. "Велбъжд"
netinfo

Най- новият елемент се оказа и най- труден за участниците- "Коледна звезда", който включваше изпълнението на 5 гаража.

"Участвам за трета година, бях трети, втори и сега съм на първо място. Примерен шофьор съм на пътя. Повече по състезанията изкарвам адреналина. Съвета ми е- слагайте предпазните колани и бъдете разумни на пътя", каза за Дарик победителят.

Борислав Вучков спечели Коледното автошоу на пл. "Велбъжд"
netinfo

"Доста добро състезание. Карайте разумно и не натискайте педала на газта по улиците в града. Участвам за първи път, аз съм по професия шофьор", коментира Марин Ледеров.

"Тази година се получи добро състезание. Хубавото е, че е през светлата част на деня. Коледната звезда е трудна, че се кара и на задна скорост, и трябва да се спира на кантар. Проблем не са младите шофьори, а старите. Много бързо се забравя, кога си първи клас", допълни Владимир Сиврийски, който е и автомобилен инструктор.

Тошо Аначков съжали, че тази година нямаше дамски екип в състезанието, но даде заявка, че Коледно автошоу ще има и догодина, на 26- ти декември.

Борислав Вучков спечели Коледното автошоу на пл. "Велбъжд"
netinfo