Борислав Иванов и Велизар Колешански на убийствено СП по карате
Борислав Иванов и Велизар Колешански на убийствено СП по карате / Личен архив

Двама кюстендилци са в националния тим за Световното първенство по карате за мъже и жени, в олимпийската му версия, което ще се проведе от днес до 30 октомври в Линц, Австрия. Това са най- опитният в състава Борислав Иванов / КК "Дарис" / и един от младите надежди на карате спорта Велизар Колешански / КК "Шурикен" /. Общо 3 жени и 7 мъже са включени в националния тим от старши треньора, сръбкинята Роксанда Атанасов. Те проводеха и съвместен лагер през изминалата седмица със сръбския национален отбор в Аранджеловац.
Участие ще вземат рекорден брой състезатели- 1238, от 118 държави! В категорията на Борислав Иванов, който е една от олимпийските- до 67 кг. ще участват и най- много каратеки- 90, от 90 държави.
"Чувствам се в много добра форма. Нямам цели, отивам да се забавлявам, на последното за моята кариера голямо състезание. Конкуренцията е жестока, има държави- участнички, за които чувам за първи път", каза пред Дарик Иванов. Той играе индивидуално в четвъртък, а в петък отборно на кумите.

Борислав Иванов и Велизар Колешански на убийствено СП по карате
netinfo

Велизар Колешански ще представя България в категория до 84 кг. и в отборната надпревара, където са се записали 63 отбора от целия свят.

Борислав Иванов и Велизар Колешански на убийствено СП по карате
netinfo