Борислав Иванов и Дарис с медали от Златен пояс
Борислав Иванов и Дарис с медали от Златен пояс / netinfo

Сребърен и бронзов медали спечели Борислав Иванов за България от международния турнир по карате "Златен пояс" в Чачак- Сърбия. Българският отбор се класира трети в отборното подреждане, а кюстендилецът спечели сребърен медал на кумите, в категория до 67 кг. Иванов постигна 3 победи, включително и срещу вицеевропейски шампион от Македония, но на финала загуби от състазетел на домакините. Борислав Иванов се готви за Европейското първенство в Загреб на 7- 10 май.

Това бе 38- ят трунир "Златен пояс". Участваха 8 държави- България, Македония, Хърватска, Гърция, Русия, Словения, Босна и Сърбия.

Като ст. треньор на клуб "Дарис", Иванов водеше в Чачак и свой състезатели. Александър Христов се представи отлично и спечели златен медал на кумите при родените 1998 г., в категория до 35 кг. Христов е 3- ти на ката. Даниел Бумбарски също спечели златен медал, на ката при родените 1994 г.

На клубно ниво в турнира участваха 900 каратеки, като схватките се провеждаха на 10 татамита, обобщи Борислав Иванов. След Великден, той ще бъде на лагер с нац. отбор, а за клуба предстои Купата на България за юноши и младежи.