Болницата в Бобов дол ще продава до 60% от акциите си?
Болницата в Бобов дол ще продава до 60% от акциите си? / netinfo

Общински съвет-Бобов дол задължи Съвета на директорите на болница "Д-р Стоян Сантев" да предложи "мотивиран проект за продажба на до 60% от акциите" на лечебното заведение. Срокът е 22 февруари, като предложението ще бъде разгледано на редовната сесия на 25-ти. "Решението бе подкрепено от всичките 15 присъстващи на извънредното заседание съветници", каза за Дарик председателят на ОС Димитър Ганчев.

Общинският съвет гласува и ежемесечна помощ от по 12 500 лв. от общинския бюджет за болницата, за погасяване на най-неотложните задължения.

"Тези пари ще потънат за покриване на стари задължения и няма да стигнат до лекарите и служителите на болницата. Общинският бюджет не може да си позволи този разход, а и приетия от Общинския съвет бюджет се обжалва", каза за Дарик кметът Грети Алексова. Тя е депозирала писмено становище до съвета, с което предлага три варианта за продажба на акции, на до 40%, до 49% и до 60% от капитала на лечебното заведение. Акциите първо ще бъдат предложени на основните кредитори.