Болница, вода и боклук са ключови думи за Бобов дол
Болница, вода и боклук са ключови думи за Бобов дол / netinfo

  Основните проблеми на община Бобов дол бяха обсъдени на среща между кмета Грети Алексова и представители на всички политически партии, по нейна покана.

  "Състоянието на болницата, водоснабдяването, сметосъбирането и опасността от налагане на глоби за сметището след юли 2009 г. са част от проблемите, които поставих за дебат", каза за Дарик Алексова.

  Най- тежко е положението с водоснабдяването в селата- Големо село, Голема и Мала Фуча, Шатрово, проблеми има и в някои части от града.

  "Надявам се новото дружество "Кюстендилска вода" да вземе мерки и за по- бързото отстраняване на авариите", коментира кметът на Бобов дол.

  Сметището на общината има капацитет, но по директивите на ЕС след юли 2009 година ще започне налагането на глоби на общината. "Проблем е, че се бави създаването на Регионално депо- Кочериново, където проекта включва рекултивация на нашето сметище", заяви Грети Алексова.

  Нова среща между политическите партии при кмета е насрочена за четвъртък / 4- ти септември /. Идеята е такива срещи да има всеки месец, като според Алексова, така действията на общината ще стигат по- лесно до всички бобовдолци.