община Кюстендил
община Кюстендил
Прогнозната рамка на Бюджет 2020 г. Кюстендил  доближава 50 млн. лева (49 812 000 лв.), което е с 4 812 000 лева повече от предходната година, като увеличението на субсидиите от държавата е с почти 3 млн. лв. (2 929 612 лв.). Обсъждането на бюджета ще се проведе на 22.01.2020 г. (сряда) от 17.30 ч. в залата на община Кюстендил.
 
Прогнозният ръст на постъпленията от данъчни приходи, при непроменени размери на ставките на местните данъци от 2008 г. до момента, се дължи главно на предприети сериозни мерки от страна на общинска администрация за повишаване на събираемостта на местните данъци.

В разходната част на бюджета са предвидени, освен стойностните показатели по определените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г. бюджетни взаимоотношения на общината и разпределението на преходните остатъци от 2019 г. в частта на делегираните дейности. В проекта на Поименен списък с капиталовите разходи, проектобюджета на община Кюстендил за 2020 г. е разработен на база предвиждания от второстепенните разпоредители с бюджет, директорите на дирекции и началниците на отдели в Общинската администрация, директорите на общинските предприятия и предложения на граждани, при съобразяване с приоритетите за развитие на общината, заложени в Общинския план за развитие. Обърнато е особено внимание на допусканията за развитието на региона, приетите от Общинския съвет стратегии, прогнози.

„По традиция и водени от убеждението, че разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за нашата община и те трябва да се вземат с активното участие на гражданите, кметът на общината Ви кани да участвате в общественото обсъждане на проекта за бюджет на община Кюстендил за 2020 г. и намеренията на общината за поемане на дълг от Фонд за органите на местно самоуправление - ФЛАГ ЕАД за финансиране на общински проекти“, информират от общинска администрация.

Проектът за бюджет на община Кюстендил за 2020 г. и проект на Поименен списък на капиталовите разходи по бюджета за 2020 г. са качени на сайта на общината.