Без кюстендилци в националните отбори по борба за СП в Турция
Без кюстендилци в националните отбори по борба за СП в Турция / Дарик, архив

Без кюстендилско участие ще премине Световното първенство по борба за мъже и жени в Истанбул, Турция. Управителният съвет на Българската федерация по борба определи съставите на националните отбори за шампионата, на заседание в Банско.

Венелин Венков спечели титулярното място в спорната категория, до 55 кг при класиците, като бе предпочетен след преборвания, пред кюстендилеца Александър Костадинов. Целият мъжки национален отбор в класическия стил е съставен от борци от тима на "Ловеч".

5 състезателки ще представят България при жените, като сред тях не е състезателката на клуб "Васил и Георги Илиеви" Ралица Иванова. Нейната категория, до 67 кг. не е сред олимпийските и може би това е причината Ралица да не пътува за Истанбул. Остава спорен обаче въпроса- защо кюстендилката бе на няколко месеца на тренировъчни лагери?

Контузия попречи на Емилиян Тодоров и Боян Загоров да се борят за титулярно място. Шампионатът в Истанбул е от 12 до 18 септември и е квалификация за олимпиадата. Първите 6-има във всяка категория взимат визи за игрите „Лондон 2012".