БДЦ откри предизборната си кампания, с № 8 за нова визия на Кюстендил
БДЦ откри предизборната си кампания, с № 8 за нова визия на Кюстендил / Дарик-Кюстендил

ПП Български Демократичен Център - Кюстендил официално откри предизборната си кампания . Да подкрепят кандидатурата за кмет на инж. Стоян Стоилов, на събитието присъстваха народните представители от БДЦ Росен Петров и инж. Петър Петров.
„Акцентът в моята предизборна програма е лоялно към гражданите общинско ръководство с иновативно, експертно, демократично и работещо управление. Като първоприемник на ЛИДЕР, приоритетет на БДЦ е развитието на малкия и среден бизнес. За самата община залагаме на обединението на бизнеса от Кюстендил. Време е да рекламираме възможностите за инвестиции, да се създаде благоприятен инвестиционен климат и инвестиционна активност. Общината не бива да е „мащеха" за местния бизнес. Трябва да се подобри бизнес средата чрез създаване на публично- частни партньорства, да се привличат инвестиции чрез създаване на електронна борса. Има толкова неизползвани сгради от миналото, които се рушат и ние ще си поставим за цел да ги реновираме и предоставим за ползване. Много важен аспект е подобряване достъпа до услуги и информация на малките населени места, особено за кандидатстване по различните европрограми. Затова издигаме кандидатури на млади хора за кметове по селата, младите са по-информирани, по инициативни, с повече възможности. Това е другата важна част в програмата - създаване на условия за завръщане на младите хора в общината и задържането им тук. Ще работим за това те да могат да се е реализират в Кюстендил в различните сфери на обществения и социален живот.", заяви инж. Стоян Стоилов.

Кандидатът за кмет на община Кюстендил от ПП БДЦ изтъкна още необходимостта богатството на Кюстендил с минерална вода да се използва по възможно най- добрия и печеливш за хората начин.
Инж. Харалампи Златанов, вторият в листата, каза че БДЦ- Кюстендил издига за кмет млад човек, интелигентен, успял и реализирал се в сферата на частния бизнес. Той припомни, че като общински съветник и председател на Общинския съвет, Стоян Стоилов е натрупал управленски опит.


Листата за общински съветници се води от инж.Стоян Стоилов, следван от инж. Харалампи Златанов, Керка Златева, Владислав Харалампиев, Ани Кръстева, Петър Стоймиров, инж. Георги Михалков, инж. Асен Ряпов, инж. Зоя Андонова, инж. Алексей Ершов.
„В община Кюстендил издигаме листа със 37 кандидати, от тях 21 са жени и 16 мъже, така че нежният пол има лек превес. Най- младият кандидат за общински съветник е на 25, а най- възрастният на 70 години. Средната възраст на кандидатите е около 45 години, което показва, че сме се съобразили с основният ни приоритет на местно ниво- да даваме шанс на младите хора за изява в политическия и социалния живот. С особена гордост заявявам , че в нея участват 10 инженери, които знаете са двигателя на обществото, имаме и финансисти, икономисти, педагози, хора на изкуството", заяви кандидатът за кмет и водач на листата за общински съветници Стоян Стоилов.
„Ние от ПП БДЦ вървим към нова визия за развитието на Кюстендил, където най- важно ще е мнението на гражданите. Целта е общината да бъде отворена към всички и да се обръща внимание на жителите на всеки един квартал. Общината трябва да достигне до проблемите на всеки един квартал, на всяка една уличка, до всяка една точка в селата.", коментира кандидатът за общински съветник Керка Златева.
„Аз не се съмнявам в успеха на БДЦ , защото на парламентарните избори направихме много добър резултат, който на местните ще се увеличи. Досега имахме 4 общински съветници, сега очаквам най- малко 6. На Стоян искам да кажа, че той единствен като председател на Общинския съвет се противопостави на статуквото, на кмета Петър Паунов, защото Кюстендил има нужда от промяна", заяви депутатът Петър Петров.
Депутатът Росен Петров също пожела успех на младия кандидат за кмет.

„Кандидатурата на Стоян Стоилов -инженер, професия , която е двигател на обществото ще получи довериeто на избирателите и съм сигурен, че намерението на БДЦ да възвърне старата слава на Кюстендил като балнеоложки център ще бъде реализирано".
Кандидатите на ПП БДЦ в община Кюстендил са с номер 8 в интегралната бюлетина.
„Това е много късметлийско число, емблематичен номер в българския футбол, много успехи са постигнати с този номер и се надявам и на нас да донесе късмет", пожела си с усмивка Стоян Стоилов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!