БДЦ издигна Стоян Стоилов за кмет на Кюстендил и регистрира листата си
БДЦ издигна Стоян Стоилов за кмет на Кюстендил и регистрира листата си / БДЦ- Кюстендил

Стоян Стоилов ще е кандидатът за кмет на община Кюстендил от БДЦ. Партията регистрира в ОИК- Кюстендил и кандидатите си за общински съветници и кметове на кметства.
"Предстои нелека задача на гражданите, да изберат хората и личностите, които ще управляват нашата община и кметства. Ние ще заложим на позитивна кампания, а избирателите сами ще преценят дали искат истинска промяна или ще заложат на статуквото - досегашното управление. Може би броят на кандидат кметовете за Кюстендил ще е голям, но това дава по-голяма възможност на всеки да припознае измежду всички своя кандидат. Пожелаваме успех на всички в предизборната кампания и се надяваме тя да мине в позитивен и ползотворен дух", коментира инж. Стоян Стоило. Той ще бъде и водач на листата за общински съветници. Стоян Стоилов е електроинженер, дългогодишен член на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и собственик на фирма за електроизграждане и електрооборудване в енергийната инфраструктура, редовен член на КСБ.
Втори в листата е инж. Харалампи Златанов, Областен координатор на ПП БДЦ- Кюстендил, директор на рудник Бобов дол. Трета е Керка Златева, управител на Нова Деница Кюстендил.
Четвърти е Владислав Харалампиев, икономист, собственик на строителна фирма.
Пета е Ани Кръстева, парламентарен сътрудник на депутата Петър Петров, актриса и педагог, худ. ръководител на ВГ "Сребърни звънчета".


Шести е Петър Стоймиров, финансист, седми- инж. Георги Михалков, специалист в ТЕЦ Бобов дол. Осми е инж. Асен Ряпов, с дългогодишен стаж в строителния бизнес. Девета е инж. Зоя Андонова, машинен инженер в ТЕЦ Бобов дол. Десети е Алексей Ершов, управител на надзорна фирма.
БДЦ ще заложи на млади хора в кметската надпревара за селата. Албена Йорданова е кандидат за кмет от БДЦ за село Слокощица. Десислава Павлова ще се бори за кметското място в село Николичевци. Юри Пашев е кандидат кмет за Скриняно, Георги Ковачки за село Долна Гращица, а Людмил Тренчев за село Копиловци.