БДЦ искат повече мандати в ОС- Кюстендил, още мислят за кмет
БДЦ искат повече мандати в ОС- Кюстендил, още мислят за кмет / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Партия БДЦ- Български демократичен център ще участва самостоятелно на изборите за Общински съвет в Кюстендил. Все още не е взето окончателно решение дали да бъде издиган кандидат за кмет.
"Имаме достатъчно качествени хора, така че съм спокоен, ако решим да имаме и кандидат за кмет. Залагаме на малкия и среден бизнес и представители на различни слоеве в обществото", коментира в студиото на Дарик общинският председател на БДЦ Стоян Стоилов. Той е общински съветник от групата на ЛИДЕР, като бе и един от председателите на ОС в този му мандат. БДЦ / ЛИДЕР / бяха 4- та политическа сила на последните местни избори, като имат 4 мандата в ОС, колкото и ПП ГЕРБ.
"Целта ни през октомври ще бъде да увеличим представителството си в ОС- Кюстендил. Доказахме, че създаваме едно по- благоприятна среда за работа. Като, че през последния мандат, проблемите в общината се решават на парче, залита се в една или друга посока, няма визия за 5- 10 години напред", коментира Стоян Стоилов.
Акцентите в програмата на БДЦ са частния бизнес, туризма и енергетиката. "Това, което най- често нашите симпатизанти поставят като проблеми са- липсата на работни места и инвестиции, ниското заплащане в частния сектор", заключи Стоилов.