БДЦ и Стоян Стоилов искат касиране на изборите в Кюстендил, заради СИК
БДЦ и Стоян Стоилов искат касиране на изборите в Кюстендил, заради СИК / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Кандидатът за кмет и общински съветник Стоян Стоилов и ПП БДЦ подадоха жалби в Административен съд- Кюстендил срещу решенията на ОИК- Кюстендил, с които искат избора на Петър Паунов за кмет и избора за съветници да бъдат обявени за недействителни.
"Намирам обжалваното решение, с което Петър Паунов е обявен за избран за кмет за незаконосъобразно, по причина цялостно опорочаване на избора за кмет на община Кюстендил, провел са на 25 октомври 2015 г. Всички СИК на територията на общината бяха определени в нарушение за чл. 92, ал. 3 от ИК, и в полза на коалиция "Кюстендил", което съществено повлия върху избора за кмет. В тази връзка депозирах и жалби от името на ПП "БДЦ", като представляващ партията - до ЦИК и ВАС. Произнасяне по тези съществени нарушения от съда няма", пише в жалбата си Стоян Стоилов.
Със същия мотив, инж. Стоилов и БДЦ намират за незаконосъобразно и решението за избор на ОС- Кюстендил.
"Всички СИК на територията на общината бяха определени в нарушение за чл. 92, ал. 3 от ИК, и в полза на коалиция "Кюстендил", което съществено повлия върху избора. Всички 45 броя решения, които са с №№ 195-240 на ОИК - Кюстендил са незаконосъобразни.
В тази връзка, а и не само, искам всички жалби и сигнали, които са подадени за нарушения на изборния процес до ОИК, ЦИК и ВАС, независимо от кой политически субект, да бъдат изискани от съда и съответно приобщени към жалбите ми", коментира Стоян Стоилов.

Административен съд- Кюстендил вече образува дело по жалби срещу избора на кмет на община Кюстендил, на Владислав Лехчански от "Атака" и Младен Ризов от РЗС.