Бащата на 3- годишния Валентин: Очакваме нови оферти за лечение в чужбина
Бащата на 3- годишния Валентин: Очакваме нови оферти за лечение в чужбина / netinfo

3- годишният Валентин от Кюстендил , който се бори с левкемията се чувства добре, лекува се в детското отделение на ИСУЛ, прави му се химиотерапия.
"Предната нощ е имал температура, но вчера нямаше. Постоянно изпитва глад, но лекарите ни обясниха, че това е от химиотерапията. Ако преди изяждаше по 1 филия хляб, сега яде по 3", разказа пред Дарик таткото Валентин Зашев, който се грижи за по- малкия си син в Кюстендил, а майката Светлана е с Валентин в болницата.
Дарителската кампания продължава, за да може лечението на детето да продължи в чужбина. До момента са събрани около 170 000 лв., по данни от специално създадената страница във Фейсбук.
"До момента не са ни искани пари за лечението на детето в ИСУЛ. Държа това да се уточни, заради репортажи в други медии. Няма да получим и средства от Фонда за лечение на деца в чужбина. Майката на Бети, Анелия Димитрова и други родители на деца преборили тази болест, ни съветват да продължим лечението в чужбина, защото там се предлагат по- добри, по- стерилни условия. Тук, в една стая- 3/ 3 метра са две деца, с по две майки. Имаме една оферта от Германия за 300 000 евро, очакваме и втора. Благодаря на всички хора, които ни помагат", коментира Валентин Зашев. Той иска само, малкия Вальо да оздравее и отново да си е вкъщи.