Басейнова дирекция- Благоевград без откази на информация
Басейнова дирекция- Благоевград без откази на информация / netinfo

  Басейнова дирекция - Благоевград няма откази за предоставяне на информация по реда на Закона за достъп до обществена информация от началото на 2009 година до сега. Проведени са общо 28 процедури по подадени заявления. Най-често информация искат фирми, по-рядко неправителствени организации и граждани. Най-търсената информация е за издадени разрешителни за водоползване с цел производство на електроенергия и резултати от мониторинг на водни обекти.

  Достъп до информация може да се получи като се подаде заявление на място в Басейнова дирекция - Благоевград, на факс - 073 88947102 и чрез интернет страницата на дирекцията - www.wabd.bg. За получената информация се заплаща само такса според вида на носителя, който може да бъде хартиен или магнитен носител, или за изпращане по електронната поща.  

 28 септември се отбелязва като Международен ден на правото да знам от 2002 г. Всяка година на този ден Програма достъп до информацията организира церемония по връчване на престижни награди на институции, неправителствени организации, медии и граждани за принос в прилагането на българското и европейско законодателство за достъп до обществена информация.