Банго Васил съхранявал крадени вещи в квартира в Благоевград
Банго Васил съхранявал крадени вещи в квартира в Благоевград / Дарик- Кюстендил

Скъпи вещи откраднати от апартамент в кв. “Запад” са открити в квартира в Благоевград и в лица, но които са продадени. Извършител на деянието е 33-годишният Васил Лулев известен сред аверите си и като Банго Васил, информира директорът на ОД МВР-Кюстендил комисар Георги Джоглев. Лулев е с постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Той работи в екип с приятелката си и още няколко съмишленика. В края на февруари от жилище в кв. “Запад” в Кюстендил бяха отнети преносим компютър, цифров фотоапарат, цифрова тв камера, моторна резачка, ъглошлайф, електронна везна и охладител за лаптоп. Преди по-малко от седмица екипът на Лулев бе задържан на територията на РУП-Бобов дол за проникване в чуждо жилище с подбран или подправен ключ. Тогава в дамата е открит и комплекта с инструменти за отваряне на ключалки.

Банго Васил е известен на полицията с противозаконни деяния в по-широк спектър - престъпления по линия на наркотици, множество домови кражби, унищожаване и повреждане на чуждо имущество и закани, осъждан е, съобщават от полицията. Работата по документирането на престъпната дейност продължава, образувано е дознание по случая.