Балканските шампиони по карате гледат към Олимпийските игри
Балканските шампиони по карате гледат към Олимпийските игри / Влади Владимиров

Да се качат на стълбичката за награждаване на най- добрите на европейско, световно първенство и на Олимпийски игри е следващата цел на двамата балкански шампиони по карате от Кюстендил. Мартин Ранов и Александър Христов пребориха конкуренцията на Балканиадата в Лутраки, Гърция.

"Не ми беше много трудно. Бях спокоен, а и състезателите бяха по- слаби от мен.. Най- много се затрудних на финала, в двубоя с представителя на Кипър", каза за Дарик Мартин Ранов от "Мак Доналд".

"Продължавам да тренирам упорито. Докато навърша 14- години ще мога да участвам само на Балканско първенство, а след това ще се боря за място в националния отбор за Европейско или Световно първенство. Дано каратето стане олимпийски спорт", коментира Александър Христов от "Дарис". На въпроса, не му ли остава малко свободно време за игри?, той отговори: "тежко не тежко, стискаш зъби и тренираш много, за да постигнеш големите цели".

Балканските шампиони по карате гледат към Олимпийските игри
netinfo

Треньорите на шампионите- Диляна Владимирова и Борислав Иванов похвалиха децата за играта им и хъса за победа.

"Участваха състезатели от всички балкански държави и надпреварата бе много силна, но българския национален отбор не отстъпваше по нищо на конкуренцията. Не трябва да спираме до тук, а да си поставяме по- високи цели", каза Диляна Владимирова.

Балканските шампиони по карате гледат към Олимпийските игри
netinfo