Баба от Четирци дала 9000 лв. на телефонен измамник
Баба от Четирци дала 9000 лв. на телефонен измамник / Дарик, архив

Възрастна жена от с. Четирци е станала жертва на телефонни измамници. Ощетена е с 9000 лв. Измамниците са ползвали вече известни техники: обаждане по телефона от плачеща жена, която съобщава, че е катастрофирала, налага се ампутация на краката й; после лекарят обяснява, че ще последва благоприятно развитие, ако изпратят по спешност пари... Жертвата съобщила с каква сума разполага, съгласила се да не се обажда на никого и направила подробно описание как да стигнат до дома й. Спазила и указанието да раздели парите на две части - 500 лв. за шофьора, а останалите - за лекаря. Предала парите на млад мъж, пристигнал с бял автомобил.

Тя сигнализирала полицията три часа по-късно. По случая е образувано дознание в ОД на МВР-Кюстендил, работата по установяване на измамниците продължава.

Напомняме, колкото и тревожни съобщения да се получават по телефона, ако се искат пари, това със сигурност е измама. Не се доверявайте, не се разделяйте лековерно с парите, спечелени с много труд и пестени с години, информират от ОД МВР-Кюстендил.