/ Община Кюстендил
Състезателят по борба Августин Спасов е спортист на Кюстендил за 2020 година.

Августин Спасов е от спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“. „Отбор на Кюстендил“ е Футболен клуб „Кюстендил“. За пореден път Община Кюстендил организира анкета за избор на „Спортист на Кюстендил“, както и за най-добър състезател от всеки спортен клуб и най-добър отбор.

Въпреки тежката година, причината за която е COVID-19 и отражението му върху спорта, както и невъзможността за провеждането на много от предвидените спортни събития през годината, получихме предложения от 26 спортни клуба за излъчването на „Спортист на Кюстендил“ и „Отбор на Кюстендил“. Спортист №1 за 2020 година е Августин Спасов от спортен клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“.

Той има девето място на Европейско първенство за мъже, второ място в Държавния личен и отборен шампионат - мъже, както и второ място в Държавното лично първенство за мъже. Негов треньор е Валери Райчев.

През 2017 година Августин отново бе избран за „Спортист на годината“. Спортист №2 на Кюстендил за 2020 година е Даяна Димитрова. Въпреки, че 2020 година й донесе изпитания и сътресения - наложи се след контузия ръката й да бъде гипсирана, на Държавното първенство по Художествена гимнастика в категория А от 97 състезателки тя се класира на второ място в многобоя, а на въже взе златен медал. На турнирите „Феникс“ и „Диляна Къп“ безапелационно спечели първите места както в многобоя, така и на отделните уреди. Треньор - Валя Машова.

Спортист №3 на Кюстендил за 2020 година е Мишел Иванова. Родена 2005 година, но вече е член на националния отбор по естетическа гимнастика и именно с този отбор спечели титлата републиканска шампионка за 2020 година.

Нейна лична треньорка е нейната майка - Весела Николчова. „Отбор на Кюстендил“ за 2020 е футболен клуб „Кюстендил“ - шампион 8 пъти на окръжна група “Осогово” и 6 пъти носител на купа за Областен първенец.

През 2019/2020 година за първи път участва в Трета Югозападна лига и с реална възможност да се класира за Втора професионална лига следващата година, тъй като след приключване на есенния полусезон на футболната 2020/2021 година, отборът заема престижното 3-то място, само на 2 точки от лидера.

Техен треньор е Николай Николов. Предвид заповедта на Министъра на здравеопазването, церемонията по връчване на наградите бе отложена, като ще бъде насрочена нова дата. 
Агенция "Фокус"