Атака и СПИНОК с апел за оставка на кмета Паунов
Атака и СПИНОК с апел за оставка на кмета Паунов / netinfo

Апел за оставката на кмета на община Кюстендил Петър Паунов отправят от ПП Атака и сдружение СПИНОК. Те призовават кмета да депозира своята оставка пред РИК- Кюстендил, като последва примера на кмета на Трън- Станислав Николов от ПП ГЕРБ.
В апела се казва цитирам:
"Кметът на община Кюстендил също трябва да има възможност да се защитава, така както е и редно извън сградата на кметството, а не в качеството си на кмет- от упреците многократно отправяни от нас към него за повсеместна корупция в и с общината, управленска некомпетентност , финансова несъстоятелност и политическо шарлатанство, за да прикрива недобросъвестните си управленски практики, които продължават вече втори последователен негов мандат".
От сдружение СПИНОК и ПП "Атака" допълват- "ще разтръбим на национално и международно ниво за порочните му управленски практики в и със община Кюстендил, чрез кандидата за председател на комисията за корупция в 42- то НС и председател на ПП "Атака".
Двете организации обявяват намерение да инициират и подписка за задължително разглеждане на искането за неговата оставка от Общинския съвет, по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.
Апелът бе донесен в редакцията на Дарик от председателя на "Атака"- Кюстендил Владислав Лехчански, като е подписан от председателя на сдружение СПИНОК, адвокат Ангел Ангелов.

"Атака" и СПИНОК с апел за оставка на кмета Паунов
netinfo