/ netinfo
Арт студио „Трупата”- Кюстендил спечели голямата награда от VI международния фестивал „Приятели на България” в куротния комплекс „Албена”. Те спечелиха с постановката си „Наследникът” на Станислава Ризова.

театър
netinfo


 “НАСЛЕДНИКЪТ” е съвместен проект на Сдружение ТРУПАТА, Студио Дебют и DActors. Текстът и режисурата са на Станислава Ризова- студент в специалност Драматургия, от класа на проф.Станислав Семерджиев в НАТФИЗ.

Хореографията е на Стела Здравкова, сценограф Евгени Серафимов, костюми - дизайнерско ателие "АбИ".


В този престижен форум участваха трупи от Русия, Кипър и от цяла България-Варна,Бургас,Русе,Айтос,София -въпреки голямата конкуренция журито на фестивала с представител Хайгашод Агасян и членове Емил Емилов,Цветан Иванов и Мари Агасян,оцени високо постановката "Наследникът".Тя получи най-високата награда за цялостен спектакъл "Grand Prix".Това беше и единствената постановката награда с плакет "Лауреат I-ва степен" за авторска пиеса."Наследникът" е проект по текст и режисура на Станислава Ризова-студент в НАТФИЗ, специалност: драматургия,съчетан с великопната хореография на талантливата актриса Стела Здравкова и оригиналната сценография на известния кюстендилски художник и учител Евгени Серафимов.Председателят на журито господин Агасян беше възхитен от спектакъла и сподели,че е наблюдавал един истински професиален театър. С тази постановка младите театрали ще се представят на есен в столицата по покана на народния представител Иван Ченчев. Младежите от спектакъла заявиха,че нямат търпение да донесат този приз в родния си град,за да го споделят с всички хора,които ги подкрепяха през годините.