Апокалипсис кога? в Кюстендил
Апокалипсис кога? в Кюстендил / Иво Кирилов,Дарик

Актьорите Мариан Бачев, Дияна Любенова, Орлин Горанов и Вяра Зайкова, режисьорът Борис Панкин, както и авторите- Мирослав Милков, Йордан Колев и Тодор Карагяуров, бяха представени като екипът, който ще работи по следващата постановка на кюстендилския Драматичен театър, написана специално за него. На представянето отсъстваха певецът Орлин Горанов, за който това ще бъде дебют в театъра, както и единият от авторите Йордан Колев. Тримата автори са от екипа на сценаристите на "Шоуто на Слави".

"Пиесата се казва "Апокалипсис кога", като името бе сменено от авторите. Първоначално тя се казваше "21". С такъв екип аз не се съмнявам в успеха на пиесата и съм 95 % сигурен, че няма да имаме никакви проблеми и ще представим една много добра постановка" , заяви директорът на театъра Чавдар Ненов.

Режисьорът Борис Панкин представи Орлин Горанов, като го показа на своя лаптоп, и се извини, че той отсъства тъй като певецът е ангажиран с участие.

 

"Ние сме особено щастливи, че Орлин се съгласи да направи своя дебют именно тук в Кюстендил. Той ще играе бащата на Мариян Бачев, а пък Дияна Любенова ще бъде майката. А пък Вяра ще бъде приятелката на Бачев.  Това е и първият случай, в който ще има трима автори на театрална пиеса в България. Премиерата сме я предвидили между 20- 24 януари. Това е една комедия, която ще ви докосне сърцето. Тази привилегия да бъдем при вас нямаше да я имаме без директора на театъра Чавдар Ненов и кмета Петър Паунов", заяви Панкин. Той обяви, че този спектакъл ще бъде и гостуващ по други градове, като постановка на кюстендилският театър.

"Искам да благодаря за тази възможност. Хуморът е по- различен от това, което творим всеки ден. Вложили сме доста в тази пиеса. Търсихме критична гледна точка към съвременното общество. Тематиката е съвременният медиен човек. Въпреки, че пиесата е хумористична, като персонажите са жертви на съвременното медиино общество", коментираха двамата автори Мирослав Милков и Тодор Карагяуров.

"Кюстендил заслужава една такава постановка. Освен екипът, другото което ме подтикна да участвам бе и доброто посрещане на кюстендилската публика, когато бях водещ на Кюстендилска пролет. Получих много положителна енергия", каза актьорът Мариан Бачев.

"Аз не можах да се сдържа при това предложение. В този екип ще се чувствам удобно и комфортно. Интересна е пиесата, тя е с една съвременна проблематика. За Кюстендил още не мога да кажа нищо, но се надявам публиката да хареса нашата игра", заяви Дияна Любенова.

"Това за мен е дебют и е чест да участвам с такива звезди. Доволна съм, че ще играя в този прекрасен театър и красив град", обяви младата актриса Вяра Зайкова.