Анани Константинов защитава родителите на убитата в Перник Мирослава
Анани Константинов защитава родителите на убитата в Перник Мирослава / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Кюстендилският адвокат Анани Константинов бе един от адвокатите на родителите на убитата в Перник- Мирослава. Според него, осъденият на 25 години лишаване от свобода Марио Любенов- Заека прикри информация, която е можело да стане ясна по време на един процес. Константинов определи обвинителния акт на прокуратурата, като твърде разтеглив, разказвателен и доста неубедителен.
"Считахме, че обвинението ще изпита трудности в доказването на вината на подсъдимия. Пострадалите могат да търсят своите претенции само в рамките на обвинителния акт. С признанието на подсъдимия и търсенето на съкратено производство, нашата роля се сведе до размера на наказанието и размера на гражданския иск. Съдът присъди максимално възможното наказание- 25 години затвор.
Бяха предявени два граждански иска от по 300 000 лв., уважени са два по 150 000 лв. Макар че, събирането на сумите е твърде условно. Съмнявам се че ще бъдат събрани", каза пред Дарик Константинов. Той и колежката му Зорница Петрова ще обжалват присъдата.
Пернишкият окръжен съд присъди 25 години затвор на Марио Любенов-Заека. 27-годишният мъж е единственият обвиняем за убийството на 17-годишната Мирослава Николова. По време на първото заседание по делото преди два дни Любенов призна вината си и поиска да бъде съден по бързата процедура. Решението му озадачи дори и собствените му адвокати, които обясниха, че има вероятност някой да му е оказал натиск.
Пред съдебната зала майката на Мирослава Емилия заяви, че прокуратурата и МВР се опитват да прикрият жестокото престъпление още от самото начало: „В момента прокуратурата, ГДБОП и МВР искат да затворят един кръг - да се приключи този случай. Със самоубийството на Стойчо, със самопризнанията на Марио, но трябва да търсим и останалите убийци, даже и поръчителите. Явно всичко се прикрива за момента и искат да затворят този кръг, но този кръг няма да позволим да се затвори".
Адвокатът на семейството на Мирослава Зорница Петрова заяви, че ще обжалва до последна инстанция с искане за доживотна присъда и изясняване докрай на случая: „За наше огромно съжаление делото вървя по съкратеното съдебно следствие. Нещо, с което ние категорично не сме съгласни. Най-вероятно щяха да излязат други факти и обстоятелства.