Американци рисуват българският трибагреник
Американци рисуват българският трибагреник / netinfo
Американци нарисуваха българския трибагреник на сградата на читалището в село Крайници. Повод е Денят на независимостта.


  Доборволците от Корпуса на мира използаваха един от малкото хубави дни от началото на месеца, за да реализират своя проект. С такъв завършва всяко тяхно обучение . За Крайници избора беше стенопис на една от стените на читалището в селото. Избрали да бъде знамето на България и герба на Крайници след среща с жителите на селото, а на въпроса „Защо точно на сградата на читалището?“ Те отговориха, че така, всеки идващ в Крайници ще бъде посрещан с националния трибагреник и надписа „Добре дошли в Крайници“.

Групата американци в Крайници идват от различни краища на щатите – Вашингтон, Калифорния, Западна Вирджиния, Флорида и Охайо. Тук им харесва и макар все още да не разбират добре български, се опитват да общуват с местните.

Ашли, която е нарисува картата, е завършила изобразително изкуство и през целия ден твореше и върху лицата на децата, които с удоволствие се включиха в работата. Младите амриканци обещаха да изрисуват и стъклата на детската градина – като разкажат в картина някоя от любимите детски приказки. Дупнишкото село Крайници приема за 6 ти път доброволци от Корпуса на мира.