Академия за себеуважение на момичета се представя в Кюстендил
Академия за себеуважение на момичета се представя в Кюстендил / netinfo

Лидерска академия „ГЛОУ" ще се представи  на 14 март 2013 година (четвъртък) в Актовата зала на ЕГ "Д-р П. Берон".

Лидерска академия „ГЛОУ", организирана от едноименното сдружение, представлява едноседмичен образователен курс, насочен към насърчаване себеуважението и израстването на младите жени на възраст между 14-18 години, изграждането на лидерски качества, умения за взимане на решения, поставяне на цели, комуникативност, умения за реализиране на доброволчески инициативи, а също и осигуряването на информация по най-важните проблемите, с които те се срещат при своето израстване. Академията се провежда във Велико Търново изцяло на английски език. Треньори в Академията са момичета, преминали вече през обучението и преподаватели и студенти от Щатския университет на Западен Кънектикът /Western СonnecticutStateUniversity/, САЩ.

 24 момичета от Кюстендил са взели участие в Академията през нейното съществуване, с което града се нарежда на 3-то място на градовете с най-активни момичета в България след София и Каварна.

Академията тази година ще се проведе от 11 до 18 август, а документите за кандидатстване за включване в Академията вече могат да бъдат заявени от официалния сайт на Академията - www.bgglow.com.