Административният съд брои повторно бюлетини от първи тур за избор на  кмет
Административният съд брои повторно бюлетини от първи тур за избор на кмет / Дарик Кюстендил

Един свидетел даде показания при закрити врата на второто заседание по делото, образувано по жалба на БСП за касиране на изборния резултат на първи тур  за кмет на Община Кюстендил. На предходното заседание Административен съд-Кюстендил допусна петима свидетели на БСП при режим на довеждане. Искането за разпит по този начин направи адвокат Мая Шишкова.

В съдебното заседание бе прието и експертното заключение на вещите лица Камелия Ваклева, Емилия Костадинова и Георги Спиров. По исканото от тях възнаграждение от 750 лева съдът ще разгледа в закрито заседание. Експертизата установи, че восъчните печати върху чувалите на 109 секции са начупени, но лентите  са в цялост, което е доказателство, че няма външно въздействие. По отношение на секцията в Коняво констатацията е, че на избирателните списъци срещу подписите липсват задължителното според Изборния кодекс, вписване на данни от личната карта и ЕГН. От заинтересованите лица, кандидати за кметове на Община Кюстендил в залата присъстваха Страхил Данчев, Иван Багалийски и Петър Петров. Избраният за втори мандат Петър Паунов се представлява от адвокат Нели Икономова.

Административният съд брои повторно бюлетини от първи тур за избор на  кмет
netinfo

Административният съд под председателство на съдия Галина Стойчева пристъпи първо към повторното преброяване на недействителните бюлетини за избор на кмет на първия тур в Кюстендил.

 

Административният съд брои повторно бюлетини от първи тур за избор на  кмет
netinfo