108 са пациентите с усложнения на COVID-19 и настанени за лечение в болниците в област Кюстендил, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Заради коронавируса: В Кюстендил учат на ротационен принцип

В COVID отделението на Общинската болница в Дупница са хоспитализирани 45 лица. От тях петима пациенти са интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са
30 души.

В COVID отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски - 2003“, град Дупница са настанени за лечение 29 пациенти. Един човек е в реанимация. Има 16 души на кислород, като шестима от тях са в по-тежко състояние.Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил са хоспитализирани 34 души.

И в Кюстендил затягат COVID мерките

Един човек е в реанимация, по-голяма част от настанените за лечение са на кислород. През изминалото денонощие има починали двама души: 89-годишна жена, с редица придружаващи заболявания, от община Сапарева баня и 75-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил.

Нови 95 положителни проби за коронавирус има в областта за изминалото денонощие. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил - 55, Дупница - 23, Кочериново - 5, Бобов дол - 4, Сапарева баня - 3, Трекляно - 3, Бобошево - 1 и Невестино - 1.
Агенция "Фокус"