Сърце с капачки за кампанията Дръвче по дръвче, да живеем по- добре
Сърце с капачки за кампанията Дръвче по дръвче, да живеем по- добре / Влади Владимиров
Около 900 кг пластмаса, под формата на капачки са предадени до момента, като кюстендилци и гостите на града напълниха 12 пъти сърцето на площад “Велбъжд”. След повишение на изкупната цена на капачките, последното сърце спечели 30 лв. за каузата “Дръвче по дръвче, да живеем по- добре! Капачки събирам, така в дървета инвестирам”.
 
“Събраната сума за инициативата не се знае с точност, защото всеки път парите се пускат в запечатана кутия, която не е отваряна. Аз също събирам вкъщи друг вид пластмаса и ще я предам за същата кауза. Най- големият ни успех е, че научихме децата ни да събират разделно, а когато нещо е създадено като навик в ранна детска възраст, то остава и за в бъдеще”, коментира за Дарик един от инициаторите Елица Димитрова.
 
Тя допълни, че все още се обсъжда как да продължи кампанията “Дръвче по дръвче, да живеем по- добре!”.
 
“Като цяло остава желанието ни да садим дървета, но дали чисто физически ще ни стигне времето? Това не е единствената ни кампания към момента, като по- спешна е тази за лечението на Тони Костов. Или отново ще посадим дръвчета, или ако ние нямаме физическото време, ще купим фиданки и ще ги раздадем безплатно на хора, които искат да ги засадят пред домовете или офисите си”, каза Елица Димитрова.
 
Дарик- Кюстендил