9-годишният талант по тенис на маса Константин Вътов е Млад олимпиец
9-годишният талант по тенис на маса Константин Вътов е Млад олимпиец / netinfo

9-годишният кюстендилец Константин Вътов, играещ с лява ръка се класира на трето място на финала на състезанието по тенис на маса "Млад олимпиец" във Варна. В турнира за момчета до 12 години участваха най-добрите 30 състезатели от цялата страна.

Неговият съотборник Любослав Ганев зае 12-то място. Двамата са състезатели на клуб "Руен 92"-Кюстендил.
 
Тото, както всички наричат Константин Вътов, спечели седем от своите срещи и загуби три, от съперници, които са три години по-големи от него. Той отстъпи с 3:1 гейма от крайният победител в "Млад олимпиец", 12-годишният Денис Бекир от Момчилград. Претърпя загуба и от втория в класирането Димо Дончев от Варна с 1:3 и 2:3 гейма. В срещата срещу Дончев, който имаше подкрепата и на варненската публика, Тото отстъпи след като водеше с 2:1 гейма и 8:5 точки в третата част. Неговият наставник и баща Паун Вътов, заяви че синът му не е повярвал,че може да спечели, а и домакинската подкрепа на зрителите си е казала думата.

10-годишният Любослав Ганев постигна шест победи и отстъпи в четири срещи, което му отреди второ място в неговата група и той игра за класиране във втората осмица.