/ iStock/Getty Images
Няма промяна в броя на хората, които са показали позитивен тест за Ковид-19 в Кюстендил, съобщи на брифинг кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Двама са пациентите в местната болница, състоянието им е стабилно, а един пациент - лекар - е на домашно лечение. Нови седем пациенти обаче са постъпили за лечение в кюстендилската болница с бронхопневмония, взети са им и тестове за коронавирус, каза още Паунов.

От утре по график започва изплащането на пенсиите, за спазването на реда ще следят полицейски патрули, предупреди Паунов.

"До този момент няма санкционирани в Кюстендил за нарушаване на правилата, дано това не се налага и в следващите дни", посочи още кметът на Кюстендил.
В следващите дни, 442 души от община Кюстендил ще получат по 30 кг хранителни продукти, осигурени от БЧК, съобщи още кметът на Кюстендил. Подадени от общината ще бъдат допълнително 110 души над 65-годишна възраст, които също да бъдат подпомогнати с пакетирани храни и консерви.

Към момента в общината под карантина са 77 човека, за други 185 тя е изтекла. Намалява и броят на хората, завръщащи се от чужбина.