600 липи и 200 туи са раздадени за Седмицата на гората
600 липи и 200 туи са раздадени за Седмицата на гората / Дима Кирилова,Дарик радио

600 липи и 200 туи са раздадени до момента на желаещи да ги засадят в рамките на Седмица на гората. Парични награди , осигурени от РДГ Кюстендил, Съюза на лесовъдите в България и фирми бяха раздадени на 6 деца, финалисти в конкурса за рисунка на тема „Гората край нас" .Победителите в конкурса за есе на тема „Нашата гора, какво ни дава? И как да я опазим " ще бъдат наградени в понеделник.

В първа възрастова група за деца от първи до четвърти клас първо място спечели Яница Йотина от VI ОУ, второ място Симона Витанчова от ОУ "Христо Ботев" и трето място Елена Даянова от ОУ "Св. Климент Охридски".

600 липи и 200 туи са раздадени за Седмицата на гората
netinfo

 

 

 

 


Във втора възрастова група първото място е за Елеонора Дурина от ОУ "Проф. Марин Дринов", второ място за Михаил Ризов от ОУ "Христо Ботев" и трето място за Йоана Васева от ОУ "Проф. Марин Дринов".
На площад "Велбъжд" в Кюстендил се проведоха консултации ,свързани с управлението на горските територии и дейностите в тях в обособен открит офис на РДГ - Кюстендил.Всеки желаещ получи фиданка за засаждане.
Деца от ВК "Калпазани" и "Велбъжданс" изнесоха концерт на арката в центъра ан Кюстендил.

 

600 липи и 200 туи са раздадени за Седмицата на гората
netinfo