408 безработни имат шанс за работа по програмите за заетост
408 безработни имат шанс за работа по програмите за заетост / netinfo

17 проекта за осигуряване на заетост на 408 безработни от Кюстендилска област одобри Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие в Кюстендил. Те ще бъдат предложени да влязат в Националния план за действие по заетостта.

Всички общини , с изключение на Сапарева баня, Рила и Бобошево представиха проекти пред Областния съвет, в плана са включени предложения на КНСБ- Дупница и сдружение "Близо до вас".

"Надяваме се всички наши предложения да влязат в Националния план. И Областна администрация подготви 3 проекта за- съхраняване и опазване на манастирите и археологическите разкопки в общините, както и за поддръжка на граничните пунктове- Олтоманци и Гюешево, за 48 безработни", заяви зам.- областният управител Даниела Годинова.

"Основно ще бъдат ангажирани продължително безработни лица, младежи и безработни над 50- годишна възраст. Те ще получават минималната работна заплата, за 9- 10 месеца, в които работи програмата", коментира за Дарик директорът на Регионална служба по заетостта Станислава Поповска.