400 лв. заплата за Старт в кариерата
400 лв. заплата за Старт в кариерата / Влади Владимиров

Бюрата по труда започнаха приемането на документи за кандидатстване по програмата „Старт в кариерата"- Компонент 1, за работни места в централните ведомства, областните и общинските администрации. Кандидатите трябва да са- до 29 години, ненавършени до 18- ти юли; да са регистрирани като търсещи работа; да нямат стаж по специалността от висшето образование. Документи се приемат до 16- ти юли.

За Дирекция Регионална служба по заетостта- Благоевград са  одобрени 21 работни места към Общинските администрации, 4 работни места за  областните администрации  Благоевград и Кюстендил и 16 работни места в централните ведомства- Дирекция „Регионална служба по заетостта"- Благоевград, Бюра по труда, Регионален инспекторат по образование - Благоевград,  Дирекция Национален парк „Пирин"- Банско, Дирекция Национален парк „Рила"- Благоевград, Басейнова дирекция "Западно беломорски район"-Благоевград, НОИ и Инспекция по труда  за област Благоевград и Кюстендил.  

На работодателя се предоставят средства от Държавния бюджет за всеки нает по трудово правоотношение, за срок не по-малък от 9 /девет/ месеца. Младежите, които ще започнат работа по програмата "Старт в кариерата" ще получават заплата от 400 лв.