396 първолаци в Кюстендил
396 първолаци в Кюстендил / netinfo
396 ученика в 18 паралелки са записани в първи клас тази учебна година в община Кюстендил, информира зам.- кметът  Светослав Василев. Броят на първокласниците е с 8 по- малко в сравнение с миналата година. Тази година няма мащабни ремонти  в училищата, само козметични, които са приключили да 31 август, по данни на директорите. Няма проблеми с незапълнени щатни места за преподаватели на територията на община Кюстендил.

„Предстои една спокойна година, доколкото зависи от нас, от община Кюстендил. За първа година превозът на учениците ще се организира от училищните директори по места, което е практика в цялата страна. Няма да има проблеми, тъй като те са сключили договори с фирмите, до 30 септември трябва да се изпратят справки до МОН, за да се осигурят средства за финансиране. Община Кюстендил има готовност да помогне, ако има проблем”, коментира Светослав Василев.

За два дни екипи от община Кюстендил са обиколили 35 адреси с деца, незаписани в училище.През миналата година броят им е бил 350.