/ БГНЕС, архив
Седем клуба от област Кюстендил спечелиха финансиране с проекти по програмата на Министерството на младежта и спорта- „Спорт за децата в свободното време” за 2018 г. Това са кюстендилските клубове: СК по борба “Васил и Георги Илиеви”-  5 000 лв., СК по лека атлетика “Цвети Кирилова”- 6 600 лв., СК по тенис “Зона спорт”- 4 300 лв., СК по тенис на маса “Флексер” / в Зона спорт /- 4 200 лв.; дупнишките клубове: СК по таекуондо “Гладиатор”- 5 500 лв., СК по тенис на маса “Марек Дигеста спорт”- 5 400 лв.; както и СК по биатлон “Сапарева баня”- 7 300 лв.
 
Министър Красен Кралев одобри 180 проекта и определи средства в размер на 981 200 лева за финансиране на одобрените проекти.

През 2018 г. Програмата ще се реализира в 64 населени места в цялата страна и ще предостави възможност на над 7 000 деца да се включат в безплатни спортни занимания по 32 вида спорт, под ръководството на 337 квалифицирани спортни специалисти.

Целта на Програмата е създаване на условия и възможности за практикуване на спорт от деца в свободното им време с оглед подобряване на тяхното здраве, физическа дееспособност и спортно развитие, използване възможностите на спорта като превенция срещу заболяванията, наднорменото тегло, гръбначните изкривявания, нетолерантността, насилието, употребата на цигари, алкохол и наркотици, формиране на социални качества – умения за работа в екип, толерантност, лидерство, дисциплина, увереност, спазване на правилата и на принципите на „Феър плей“.
Дарик- Кюстендил