3:3 в дербито Германея- Велбъжд
3:3 в дербито Германея- Велбъжд / Дарик Нюз, архив

„Германея" и „Велбъжд" завършиха 3:3, в истинско дебри на стадиона в Сапарева баня, в двубой от Югозападната „В" група. Виктор Анастасов изведе гостите от Кюстендил напред в резултата, в 10 минута. Димитър Чечев възстанови равенството в мача в 35- та минута.
Само минути по- късно обаче Илиян Чавдаров се разписа и „Велбъжд" поведе с 1:2. В края на първото полувреме, при опит да изчисти една топка, вратарят на „Германея" уцели в гърба капитана на гостите Мирослав Петров резултата стана 1:3. Вратарят на „Велбъжд" Кирил Кирилов спаси всичко, което можеше, за да не допусне нов гол във вратата си през първата част.
Робертин Атанасов върна „Германея" в мача с гол през второто полувреме. В момента, в който той отиде да си вземе топката от вратата, вратарят на „Велбъжд" го удари и получи червен картон. Домакините изравниха чрез Боби Кралев в 75- та минута. Те претендираха за дузпа в края на мача, в актива им има и една греда.
Беше един много хубав и приятен за гледане мач, коментираха феновете на стадиона в Сапарева баня.
„Германея" има 20 точки и е на 14- та позиция, близо до зоната на изпадащите, от където с всички сили иска да се измъкне „Ботев"- Ихтиман. „Ботев" спечели с 3:2 пряк сблъсък за оцеляване със „Струмска слава"- Радомир и вече има 17 точки. Радомирци имат 20 точки. „Места" и 4Спортист"- Своге имат по 25 точки.
„Велбъжд" е на 9- та позиция с 27 точки, колкото има и „Беласица", които са 10- ти.
„Чепинец" и „Перун"- Симитли завършиха при 0:0. „Беласица" отстъпи пред „Миньор" с 0:4. „Оборище" се утвърди на 2- то място след 1:0 срещу „Вихрен". „Пирин" печели служебно 3 точки срещу отказалия се „Септември" София. „Орлетата" имат 63 точки, пред „Оборище" с 53 т. и „Миньор" с 50 т.