/ netinfo
По предложение на кмета на Община Дупница и с решение на ОбС-Дупница, ВК „Марек Юнион Ивкони“ ще получи субсидия от община Дупница в размер на 30 000 лв. за постигнати спортни резултати.

Средствата ще бъдат отпуснати чрез корекция на бюджета на община Дупница за 2018 година за сметка на „Резерв за непредвидени и неотложни разходи“, където по бюджет има заложени 50 000 лв. Мотивите на докладната беше посочено, че средствата са необходими за предстоящия сезон. Не всички съветници бяха съгласни да се отпуска сума за отбора.

30 000 лв. от бюджета на община Дупница за ВК „Марек Юнион Ивкони“

„Кой ще провери дали тези пари няма да отидат за паметника на барикадите“ попита Георги Пехливански и изрази съмнение дали парите ще бъдат изразходвани целево. От място Асен Илиев попита къде са успехите на отбора през този сезон.

Станислав Павлов поздрави отбора, но заяви, че не е съгласен целево да се дават пари на професионален клуб, който е изцяло частен и посочи, че средства трябва да се насочват към масовия спорт и обхващането на децата.

„В началото на заседанието гласувахме 8000 лв. годишно за помощи, а сега 30 000 лв. за професионален спорт“ коментира Павлов. Костадин Костадинов пък заяви от микрофона, че сумата е нищожна за общината на фона на успехите на отбора. Предложението беше прието със 17 гласа „за“, 2 „против“ Станислав Павлов и Ивайло Петров и 3 „въздържал се“ на Георги Пехливански, Асен Илиев и Златко Славев.