Здравчо Тодоров
Здравчо Тодоров / Дарик- Кюстендил
3 пъти повече пожари е имало на територията на РДГ Кюстендил през 2019  г. в сравнение с 2018, информира директорът инж.Здравчо Тодоров.
79 са били пожарите през годината, като общо засегнатата площ е 2376 дка.През 2018 г. пожарите са били 22 броя. „На територията на РДГ-Кюстендил необходимите мерки и мероприятия за опазване  и защита на горските територии от пожари през 2019г. се извършиха съгласно изготвената от РДГ-Кюстендил Регионална програма.
        През 2019 година защитата на горските територии от пожари се проведе при утежнена противопожарна  обстановка. Продължителният период от високи температури придружени със засушаване значително повиши степента на пожарна опасност
През пожароопасния сезон горските инспектори в РДГ-Кюстендил извършваха обход на места с висока пожарна опасност и проверки по спазване на противопожарните правила в горите. Разпространяваха се изготвените от РДГ-Кюстендил листовки и брошури с правилата за пожарна безопасност в горските територии“, коментира инж.Здравчо Тодоров.