2014 година през брояча на Дарик Нюз- Кюстендил
2014 година през брояча на Дарик Нюз- Кюстендил / Дарик Нюз

Дарик Нюз- Кюстендил предложи на читателите си 4 748 новини през 2014 година. Най- много читатели събра заглавието от февруари: "2- годишно момиченце от Кюстендил се бори с левкемия. Да му помогнем!", надяваме се да сме успели да подкрепим поне малко на малката Бети и семейството й.
Най- малко читатели е събрала новината: "Нормално протича изборния ден в Дупница", публикувано през месец май в денят на изборите за българските депутати в Европейският парламент.
Девойка Кюстендилска пролет 2014 Милена Мирева и традиционният за Кюстендил конкурс привлякоха вниманието на хиляди читатели не само от Кюстендил и областта, но и от целия свят, защото "наши хора" има във всички континенти и те се информират за новините от региона от Дарик Нюз и Кюстендилската страница. Момичето на публиката Антонина Колева спечели още два конкурса през годината и е на призовите първи места по най- много четения за месеците- юли и септември. На тема конкурси, още една новина привлече интереса на публиката: "Кюстендилец е "Фитнес модел" №1 на Кипър", в главната роля е Валери Георгиев.
Кметът на Кюстендил Петър Паунов поведе протести срещу даването на мандат на ДПС в Кюстендилски избирателен район, срещу малко над 800 гласа, като каза през октомври: "Кюстендил ще е рибената кост в гърлото на ДПС. Стотици протестираха срещу мандат на ДПС в региона".
Окончателните резултати от парламентарните избори: ГЕРБ- 34, 28%; БСП- 24, 44%; ББЦ- 12, 82%; "Атака"- 6, 8%, са в топ 20 на най- четените новини.
Кадровите смени на директори на държавни структури в областта събираха интереса Ви през цялата година. На ниво Областна управа, Иван Каракашки предаде през ноември властта на Виктор Янев.
Камелия Стефанова бе избрана за окръжен прокурор на Кюстендил през 2014 година.
Най- четената новина с адрес Дупница е свързана с убийството на Николай Радев- Отвертката, бивш гард на "Братя Галеви" и тя и със заглавие: "Фамилия Карастоянови за постоянно в ареста, след убийството на "Отвертката"". Наблюдаващ прокурор е окръжният Камелия Стефанова, но разследването се бави, заради експертизи, които Националния институт по криминалистика и криминология бави вече месеци.
Краткият обзор ще завършим с късметлията от Кюстендил, който спечели през 2014 година Джакпот от 2 925 981 лв., с фиш за 2, 10 лв.
Честито на печелившите, а на останалите- Здраве!
Екипът на Дарик- Кюстендил си пожелава повече ДОБРИ новини през 2015 година!