180 се включват в деня на интензивното ходене
180 се включват в деня на интензивното ходене / netinfo

   Над 180 души ще се включат организирано в Международния ден на интензивното ходене. Те ще тръгнат в 9 ч. по един от 4- те маршрута организирани от община Кюстендил и Туристическо дружество “Осогово”. Денят минава под девиза “Поне 15 минути интензивно ходене”.

За първият най- лек маршрут са заявили участие 90 души. Те ще тръгнат от западния вход на стадион “Осогово”, през лесопарк Хисарлъка до “Орлово гнездо” и на връщане през зоологическата градина до стадиона.

За маршрутите до Граничкия манастир и хижа “Иглика” са се записали по опитни туристи. Те ще ползват и обществен транспорт, като сборните пунктове са съответно в 9, 20 ч. на Гаровия площад и в 9 ч. на източния вход на стадион “Осогово”.

4- тият и най- труден маршрут, за който вече има записани 43 участници е от източния вход на стадиона, през село Богослов, Ючбунар, Маркова чешма, картинг пистата и обратно до спортния комплекс, съобщи началникът на отдел “Спорт и младежки дейности” Мая Лехчанска.

“Всеки, който иска да се включи в някой от  маршрутите  е добре дошъл на сборните пунктове. Участниците получават талони за томбола с награди осигурени от общината и Българска асоциация “Спорт за всички”- волейболни топки и тениски”, допълни Лехчанска.