14 каратеки на Балканиада в Лутраки
14 каратеки на Балканиада в Лутраки / Влади Владимиров, архив

14 кюстендилски състезатели ще участват на Балканското първенство по карате в Лутраки, Гърция. Шампионатът е от 24- 26 септември, като първи утре ще играят децата.

Най- голяма е групата на карате клуб "Мак Доналд". Единственото изпълнение на ката- отборно от българския национален отбор ще е на Мария- Десислава Плачкова, Росмари Чорбаджийска и Елизабет Ризова. Те са във възрастовата група- момичета родени 1997 година. В дисциплините ката и кумите ще участват- Елеонора Ризова, Изабел Ризова, Калоян Средов, Мартин Ранов и Васил Пламенов. С тях ще бъде и треньорът им Диляна Владимирова.

Карате клуб "Шурикен" ще бъде представен от 4- ма състезатели, а старши треньорът им Емил Димитров ще покрива степен за "Балкански съдия". Велизар Колешански  ще участва на ката и на кумите, а Даниел Иванов на кумите, при родените 1998 година. Християна Иванова ще играе на кумите при родените 1997 година, а Веселин Димитров е включен в националния отбор мъже, кумите до 67 кг. С тях пътува треньорът Елена Колешанска.

Двама каратеки ще представят клуб "Дарис"- Кюстендил. Александър Христов ще се състезава на ката и кумите, при родените 1998 година, а Марко Станоевич на кумите, при родените 1996 година.