13 отличия за каратеките на Дарис от Купа Ипон в Лесковац
13 отличия за каратеките на Дарис от Купа Ипон в Лесковац / netinfo

Състезателите на карате клуб "Дарис"- Кюстендил спечелиха 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови медала от международното състезание за "Купа Ипон" в Лесковац, Сърбия. Шампиони на ката, при родените 2002- 2003 година станаха Бойко Парлапански на второ ниво, Иван Иванов на трето ниво и Вилхем Вилхемов на четвърто / най- високото ниво /. Денислав Стоев се класира на първо място, на първо ниво, при родените 2006 година. Християн Василев е трети на 2- ро ниво, па Марио Милчов е с второ място, на трето ниво, в същата възрастова група.
Отличия на ката и за родените 2004- 2005 г., Никола Александров е с бронз от първо ниво. Александър Стефанов е също с бронзов медал, но от 2- ро ниво, а Юлиян Захариев е със сребро от трето ниво.
Отборно на кумите, КК "Дарис" спечели сребърните медали в състав- Вилхем Вилхемов, Иван Иванов и Бойко Парлапански. Иванов стана шампион в категория до 40 кг, при родените 2003 година. Сребърни медали на кумите за Александър Стефанов в категория до 35 кг при родените 2005 г. и Никола Александров в категория до 35 кг, но при родените 2004 г.
Състезателите бяха водени в Лесковац от треньора Лилия Георгиева, като по същото време старши треньорът Борислав Иванов бе на лагер с националния тим за мъже и жени в София.