Златни ябълки
Златни ябълки / Иван Стойнев
Голямата награда “Златни ябълки” от едноименния международен детски фестивал спечели 11-годишната Мария Занова от София, с ръководител Румяна Коцева.

Големите награди “Златни Ябълки” спечелиха:
3 награда- Ива Димова от Пловдив
2 награда- Преслава Петкова от Свищов
1 награда- Валерия Войкова от София
Журито присъди първи награди и в различните възрастови групи:
При 7- годишните първа награда спечели Жени Кринчева от София, при 8- годишните- Палома Иванова от София, при 9- годишните- Валя Нущева и Анна Ставрева от София
Ива Димова от Пловдив е първа при 10- годишните. Валерия Войкова от София получи първа награда при 11- годишните, Ива Ичевска от Пловдив е първа при 12- годишните.

30- минутен рецитал изнесоха децата от хор “Ластарчиня” от Македония, като представиха песните си от новия албум, а гостенката от Скопие Ана Николовска се представи с най- новата си песен “Игра”.
Гост поетесата Христина Димова от град Ракитово остана приятно изненадана от топлото посрещане и изпълнените по нейни стихове песни, а гост композитора от Македония Дарко Шерденков призна, че на никой фестивал на Балканите не се представя творчеството на композитор от друга държава и деца от България да представят песните му. Директорът на “Златни ябълки” Иван Стойнев благодари от сърце на всички хора и фирми, които “помогнаха и помагат, за да може Златни ябълки да го има- на домакините от читалище “Братство” и на община Кюстендил в лицето на кмета Петър Паунов.
“Всички песни са подготвяни с много труд през цялата година, за да спечелят наградите в отделните категории”, коментира Иван Стойнев пред Дарик.
 
 
 
Дарик- Кюстендил