Митничари на пункт Гюешево спряха пратка с 18 кг хероин
Митничари на пункт Гюешево спряха пратка с 18 кг хероин / Агенция "Митници"
Единадесет години затвор за контрабанда и държане, с цел разпространение на близо 18 килограма хероин получи косовски гражданин от Окръжен съд- Кюстендил. Общата стойност на наркотика възлиза на 1 587 600 лв.
Подсъдимият Мемет Б. се призна за виновен и сключи споразумение с прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил. На 29.09.2016 г. подсъдимият пренесъл през границата на страната ни на ГКПП „Капитан Андреево“ тридесет и пет пакета с високорисково наркотично вещество – хероин, с общо тегло 17 640 кг. Наркотикът бил укрит в дървен сандък, намиращ се в багажника на управлявания от него лек автомобил марка „Субару“. На следващия ден той направил опит да пренесе дрогата и през ГКПП „Гюешево“, но бил разкрит от митническите служители.
Съдът одобри сключеното споразумение и определи на подсъдимия Мемет Б. най-тежкото наказание – единадесет години „Лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Определението на съда е окончателно и има характер на влязла в сила присъда, информира пресцентърът на Апелативна прокуратура- София..
 
Дарик- Кюстендил