/ ФК
100 000 лв. подпомагане ще получи ФК „Кюстендил” от Община Кюстендил, това гласуваха на сесията днес общинските съветници.

ФК „Кюстендил“ кандидатства за 120 000 лв. от община Кюстендил

Средствата ще бъдат изразходвани за наем на терени за провежданите футболни срещи в първенствата и турнирите организирани от ОС на БФС-Кюстендил и ЗС на БФС-София през спортно-състезателната 2019/2020.

Покриване на разходите за транспорт, съдийски хонорари, медицинско обслужване, охрана, треньори възнаграждения на футболистите на мъжкия отбор. „Преди баража футболистите дойдоха при мен и ми казаха, че при успех ще им трябват 200 000 лв. за издръжка.

Те имат 80 000 лв. и дали община Кюстендил би им помогнала. На които и да е футболен клуб постигнал успех ще му се помага. Целта е всяко едно дете, да е на терена с треньор и да има съответните резултати. 

Николай Николов- Чезето ще води ФК Кюстендил в Трета лига, със селекция от местни и опитни футболисти

Стремежът е към откритост и прозрачност, каквито винаги е имало.
Не е имало клуб, който да е помоли за помощ и ние да не сме се отзовали”, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Във ФК Кюстендил тренират 245 деца, с 45 повече от миналата година. С оглед на големия брой възрастови групи-9 броя и намерението за професионална организация и подготовка на отборите, молбата към община Кюстендил е да предостави за ползване базите на стадион „Осогово“, стадион „Странджата“ и футболно игрище Плажа, с цел провеждане на ежедневна тренировъчна дейност.

Мъжкият отбор на ФК „Кюстендил“ ще се състезава през предстоящия сезон в Трета Югозападна лига.