/ / Thinkstock/Getty Images
Районен съд- Кюстендил потвърди глоба от 1 000 лв. на кюстендилка, хваната с 35 кутии цигари без български акцизен бандерол на пътя ГКПП-"Гюешево-Кюстендил, при село Гърляно.

Те са открити при проверка, извършена от служители на Граничен полицейски участък- Гюешево. Служителите на МВР установили, че в личния си багаж и по тялото си жената държи тютюневи изделия /цигари/, без задължителния акцизен бандерол на МФ

Наказателното постановление е издадено от Началника на Митница Югозападна, за нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

Решението подлежи  на обжалване с касационна жалба пред Административен съд- Кюстендил.
 
Спипаха 49-годишна жена с цигари без бандерол

Съдът счита за неоснователни направените в жалбата възражения, че наказателното постановление е издадено при допуснати съществени процесуални нарушения и не е дадено възможност за обяснения на нарушителя. Както актът за установяване на административно нарушение, така и наказателното постановление са издадени от компетентни органи и съдържат изискуемите съгласно разпоредбите на чл.42 и чл.57 от ЗАНН реквизити.
 
Фактическата обстановка:
 
На 07 април, около 19.30 часа, на главен път Е8/71 – ГКПП „Гюешево“ – Кюстендил, в района нас. Гърляно, обл. Кюстендил е спрян лек автомобил  марка „Мазда“ модел „3“ от служители на ГПУ-Гюешево, включително и свидетеля Е.Н.

За извършване на цялостна проверка на автомобила, пътниците и багажа минути след спирането на автомобила са дошли свидетелите И.Н. – мл. експерт при ГПУ Гюешево към РДГП - Кюстендил и С.В. – оперативен работник при ГПУ Гюешево към РДГП – Кюстендил.

В хода на проверката е установено, че автомобила се управлявал от Г.Д.К. и в автомобила е имало и други лица от женски пол. Установено от служителите на МВР, е че в личния си багаж и по тялото си К. е държала тютюневи изделия /цигари/, без задължителния акцизен бандерол на МФ.

Откриха 2390 къса цигари без бандерол

Актът за установеното административно нарушение е подписан от К. с посочване „имам възражения по акта“ без да бъдат конкретизирани в какво се изразяват възраженията.

Съгласно експертна справка на Митница Югозападна, изчисленият дължим акциз за общо 35 бр. кутии съдържащи 675 къса цигари, към датата на нарушението – 07 април 2017 г., възлиза общо в размер на 128,96 лв. 
 
Дарик- Кюстендил